S.T.U.B

27 Oktober 2009 at 12:19 pm | Dikirim dalam ~ S.A.Y.A ~ | 5 Komen

Nama pesakit : JuliaNa

Jenis penyakit : Sindrom Takdapat Update Blog (S.T.U.B)

Punca penyakit : Sedang dalam siasatan.

Tanda-tanda penyakit : Sebuah Contengan tidak diupdate..kejap ada..kejap takde ! Tiada juge lawatan muhibah ke blog  kawan2.. 😦 

Cadangan rawatan : Pengurusan masa yang lebih efektif…huhu…. 😥

Tindakan sekarang : Berehat daripada mengupdate Sebuah Contengan.

Pesanan dari pesakit : Sebuah pantun peninggalan nenek moyang:

                                   Andai ada sumur di ladang,

                                    Boleh saya menumpang mandi,

                                    Andai ada umur yang panjang,

                                    Boleh saya dan kawan2 kat blog ni berjumpa lagi.

Sekian,

Salam Maju Jaya.

Mahalkah sebuah “Terima kasih”?

7 Oktober 2009 at 4:50 pm | Dikirim dalam Santai, ~ S.A.Y.A ~ | 22 Komen

Salam kawan-kawan,

 I’m back!! :). Sekian lama tidak mengupdate blog dan melawat kawan-kawan. Alhamdulillah, tahun ni saya dapat menamatkan pengajian MSc saya. Sangat payah rupanya Msc by Research ni (bagi saya la, orang lain mungkin tidak)..tapi lega semuanya dah berakhir. Namun hakikatnya, kehidupan yang sebenar baru sahaja bermula. Kini, hampir 6 bulan saya bekerja di Terengganu. Walaupun jauh dari kampung halaman dan jauh dari keluarga, tapi semuanya BEST  & SYOK di sini!!  😀

Bawah ni saya kongsikan gambar sewaktu konvo UKM bulan 8 baru ni. Buat pertama kalinya semua keluarga (kecuali adik bongsu) dapat datang konvo saya. Konvo BSc sebelum ni hanya emak dan abang  je yang datang. Maklumlah waktu tu jauh di Terengganu.

blog

 Kembali ke tajuk utama.

Pernah tak kawan-kawan menolong seseorang dan orang yang di tolong tu tak ucapkan terima kasih? Apa perasaan kawan-kawan waktu tu? Marah? Geram? Rasa sia-sia je tolong orang camtu? Mengutuk sambil cakap “pasni confirm aku tak nak dah tolong dia lagi”? Atau mungkin kawan-kawan rasa takpelah sambil berbisik pada diri sendiri, “aku tolong dia ngan ikhlas, tak cakap terima kasih pun takpe”.

Bagi sesetengah orang ucapan TERIMA KASIH begitu mahal dan payah untuk diucapkan. Bagi sesetengah orang yang lain pula terlalu sensitif dengan ucapan TERIMA KASIH hinggakan berkecil hati jika orang lain tidak mengucapkan TERIMA KASIH padanya.

Kawan-kawan ada pandangan untuk dikongsi, sharelah dengan saya ye.

p/s: Terima kasih buat kawan-kawan yang sudi bertanya khabar saya walaupun lama saya tidak mengupdate blog. Terharu dibuatnye..eheee..  😀

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.