Tag by Kak Shila

19 September 2008 at 3:15 am | Dikirim dalam Tagged | 16 Komen

 

Hari ni saya akan menjawab tag yang telah dihadiahkan oleh Kak Shila.

 

Pasal gambar manga tu, saya dah try banyak kali, namun gagal untuk masuk ke web tu..pelik jugak. So, tak nak membuang masa, saya hanya menjawab beberapa soalan yang telah diajukan je ye.  

 

What is the most important thing in your life?

Keluarga saya.

 

What is the last thing that you bought by your own money?

Buku Asas Perakaunan untuk Usahawan.

 

Where do you wish to get married?

Majlis nikah kat masjid, majlis persandingan pihak perempuan kat umah mak saya, majlis persandingan pihak lelaki terpulang pada dia yang tentukan.

 

How old do you think you will be permanently owned by your love.

Sepanjang hayat, di dunia dan di akhirat…dengan izin ALLAH.

 

Are you in love?

Selalu..setiap hari, setiap jam, setiap minit, setiap saat, setiap detik, setiap hembusan nafasku ini. 😛

 

Where was the last restaurant you had dinner?

Berbuka puasa ngan kawan-kawan kat Kg Baru, sebuah restoren western food yang saya tak tahu namanya, tapi ada bot kat restoren tu.

 

Name the latest book that you bought?

Ungu Karmila by Ramlee Awang Murshid…saya bagi 5 bintang kat citer ni!! Thriller abes!!

 

What is your full name

Juliana binti Karso.

 

Do you prefer your mother or father?

Saya cuma ada mak sekarang ni, dialah ratu hati saya.

 

Name a person that you really wish to meet in real life for the first time

Arwah bapak saya, dia meninggal masa saya 5 tahun, tak banyak memori saya bersamanya yang saya ingat, saya teringin sangat dengar suara dia memanggil nama saya.

 

Christina or Britney?

Tiada komen.

 

Do you do your own laundry?

Yupp..dengan menggunakan mesin basuh automatik sepenuhnya.

 

The most exciting place you want to go?

Pulau-pulau di Malaysia.

 

Hugs or kisses?

Dua-dua.

 

Point out 5 things about the person who tagged you

Nama penuhnya Nur Wasilah binti Hj Siam

Mempunyai 2 orang anak (kalau salah, sila betulkan)

Seorang ibu yang penyayang.

Berada di Batu Pahat, Johor

Nama blognya, Bila Hati Bicara.

 

8 things I am passionate about

Pulau

Pantai

Air Terjun

Membaca

Taman Bunga

Kek dan Muffin.

Motivasi dan Pembangunan Diri.

Perniagaan.

 

8 things I say too often

Hai..apa khabar hari ini?, erk?, taadaa!!!, aduh!!, owh..ye ke?, yeehaaa!, Ishhh!, jeng…jeng!

 

8 books I’ve read recently…emmm..repeatedly

  1. Semua novel by Ramlee Awang Murshid – novel Melayu yang saya boleh baca berulang2 kali tanpa jemu.
  2. Men are from Mars, Women are from Venus by John Gray.
  3. Ibu Kool, Bapa Hebat by Jamiah Samian –  Buku parenting yang sangat best!
  4. The Secret by Rhonda Byrne
  5. Nota Jutawan Nota Motivasi by Irfan Khairi.
  6. How to Stop Worrying and Start Living by Dale Carnegie
  7. Majalah Mingguan Wanita
  8. Oxford Dictionary of Biology – terpaksa baca..uhuu

 

 

8 songs I could listen to over and over again

  1. Lately suka lagu Dengan NafasMu by Ungu – sangat menyentuh perasaan.
  2. Jendela Hati by Saujana – suka dengar lagu ni setiap pagi, dah macam breakfast.
  3. Sampai Syurga by Faizal Tahir – Love this song very much!
  4. Kucinta kau apa adanya by Once – I will!! Always!! 😛
  5. Lucky by Jason Mraz feat. Colbie Caillat – Adakah saya BERTUAH selalu?
  6. Leaving On Jet Plane by Chantal Kreviazuk
  7. All I Have To Do Is Dream by The Everly Brothers – Lagu retro ni, suka dengar sebelum nak tido..dream…dream..dream…zzzzzz
  8. Julia by Exist – Lagu tema saya..ahaaa..kan ada nama saya di situ tu.. 😉

 

 

8 things I learned last year

  1. Work smart not work hard!
  2. Planner of the day sangat penting!
  3. Tak guna ada duit andai tak tahu nak uruskan duit.
  4. Berterus-terang membantu menyelesaikan banyak perkara.
  5. Jangan mengharap pada orang yang tak pernah memberi harapan padamu.
  6. Bila orang tua2 bercerita, kadang2 mereka tak perlu apa2 komen dari kita, kalau betul jadikan iktibar, kalau rasa2 tak berapa betul, diamkan aje. Mereka hanya sunyi dan mahukan teman untuk berbicara.
  7. Shopping adalah aktiviti yang menyihatkan badan, merangsang kita berfikir dengan cepat dan membuat keputusan dengan tepat apabila terlalu banyak pilihan, mungkin saya patut belajar sukakan shopping…ahaa.. 😀
  8. Senyum, ketawa dan menangis sama pentingnya. Tapi senyum je yang boleh lebih-lebih.

note : fuhhhh..penat menjawab tag ini..ramai yang dah jawab tag ni, jadi tiada sesiapa yang hendak ditag lagi.

note lagi : Akhirnya, dapat gak berbuka puasa ngan kawan-kawan tercinta.

note lagi dan lagi : Sabtu ni nak berbuka kat Ampang pulak…sudah rindu dengan masakan akak saya dan rindu nak jumpa anak-anak sedara yang nakal itu..yeehaa!! 🙂

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.