Yeeehaaa..(^_^)

18 Jun 2008 at 12:58 am | Dikirim dalam ~ S.A.Y.A ~ | 13 Komen

Hari ni hari yang luar biasa best buat saya. Petang tadi saya dapat call dari customer saya yang menjemput saya dinner bersama keluarganya. Mula2 tu rasa pelik, tak pernah pun dia jemput saya makan-makan sebelum ini. Bila saya tanya sempena apa, dia kata ada suprise untuk saya, lagilah saya pelik, cuak pun ada.

 

Maka, selepas Maghrib je, bertolak la saya ke rumahnya kat Seri Kembangan. Sampai je, dah terhidang menu special atas meja, ada satay dan ada nasi serta lauk ayam masak lemak cili api. Saya ni yang dah sedia lapar, lagilah lapar bila melihat ayam masak lemak cili api itu. Tapi, kerana rasa curious yang menebal, saya pun tanya la kenapa tetiba jemput saya dinner.

 

Rupanya dia nak bagitau saya, yang semenjak dia menggunakan produk kesihatan yang saya jual, banyak perubahan pada dirinya. Sebenarnya customer saya ni menghidap kencing manis yang dah kronik. Baru2 ni doktor sahkan bacaan gula dalam darahnya dah turun daripada 13 kepada 8, actually masih lagi belum sampai ke tahap normal. Bacaan gula dalam darah yang normal ialah 4 – 6.2. Namun, dia betul2 happy, sebab dia dah cuba macam-macam produk kesihatan sebelum ini. Selain tu, masalah kulitnya juga dah nampak ok. Kalau kawan-kawan nak tahu, dulu mula2 jumpa dia, dia tak boleh diri lama-lama, lemah je nampaknya, wajahnya agak kusam, kalau perasan, orang kencing manis ni, muka diaorang tak berseri sangat, dia ada masalah kulit yang seakan-akan kudis pada tangan, kaki, dan badan..memang saya sedih melihat keadaannya dulu. Tapi sekarang, dia memang berbeza, nampak berseri, jalan pun laju je, cergas mergas gitu.

 

Sebenarnya juga, perubahan yang dia alami bukanlah sekelip mata. Cuma setiap kali jumpa, saya ingatkan dia, sentiasa jaga makan, jangan lupa makan ubat doktor, banyak2 bersabar dan paling penting percaya pada produk. Alhamdulillah, dah nampak perubahan berkat usahanya yang  bersungguh-sungguh untuk pulih dari kencing manis itu.

 

Sebagai tanda terima kasihnya pada saya yang memperkenalkan produk kesihatan kepadanya, tu yang dia jemput saya dinner malam ni. Actually, dia jemput hari sabtu nanti, tapi saya akan balik Kluang esok….yehaaaa…(^_^). Saya bersyukur kerana dengan izin Allah, saya dipertemukan dengan customer saya ni, saya harap saya dapat membantunya apa yang termampu. Walaupun ini bukanlah customer pertama saya yang happy ada perubahan pada diri mereka, tapi inilah pertama kalinya customer menjemput saya dinner bersama familinya. Terharu sesangat!!Terima kasih juga buat isterinya yang lemah lembut itu atas masakan lauk ayam masak lemak cili api yang luar biasa best!

 

Note : Hargailah kesihatan kawan-kawan!!:)

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.